sewing tips
תמיד חלמת ללמוד לתפור ולעצב בגד שאת תפרת בעצמך או שבכל בא לך לעשות הסבה מקצועית למעצבת, את יכולה לעשות את זה!
לדעת לתפור זה כוח! לתפור זה אף פעם לא מאוחר מידיי וניתן לעשות את זה בכל גיל!
אז מאיפה מתחילים? רכזנו לכם בבדי שני כמה טיפים קצרים לתופרת מתחילה:
מכונת תפירה- כמובן שבשביל לתפור צריך מכונת תפירה ניתן לקנות או לשכור. יש הצע מאוד גדול לקניית מכונות , ניתן גם לקנות יד שניה. למכונה צריך שולחן עם מקום לרגלית מתחת לשולחן. כמה פונקציות בסיסיות שחובה במכונה זה - אור פנימי, השחלה אוטומטית, חורים לכפתורים וזרוע חופשית. תעודת אחריות למכונה זה מאוד חשוב יכולות לקרות הרבה תקלות ולכן צריך לדעת שיש אבא ואמא למכונה.
לימודי תפירה- יש אינסוף קורסי תפירה גם פרונטלי וגם אונליין, תתאימו לעצמכם את השיטה הלימודית שטובה לכם כך שתצליחו להתמיד בה. תשימו לב לכל קורס יעד אחר למשל תפירת בגד ים או בניית מלתחה אישית שימו לב מה מטרותיכם.
הגזרה- תחילה הבינו מה אתם רוצים לתפור. עדיף להתחיל מגזרה שתואמת בגד שאתם אוהבים ללבוש, כך תקבלו מושג בנוגע לגזרות שמתאימות לכם וגם מושג בהבנת גזרה של בגד. יש אינסוף גזרות באינטרנט לפעמיים בחינם לפעמיים בתשלום סמלי, תוכלו גם לרכוש את הספר בורדה בכל חנויות הספרים המוכרות.
לאחר שבחרנו את הגזרה מתחיל תהליך של בחירת הבד.
הבד- בתחילת הדרך מומלץ להשתמש בבדים זולים ופשוטים (יש לנו סלסלאות עם שאריות בדים ב10 שח) או בדים עבים ויציבים שלא יברחו במכונה. תצרוכת הבד בדרך לביגוד חצאיות שמלות חולצות וכו. נעה בדרך בין ל1-3 מטר.
"יש בשוק אינסוף סוגי בדים טבעיים, סינטטיים וגם מעורבים ולכל סוג יש יתרונות וחסרונות. בדים טבעיים – כמו כותנה, ויסקוזה ופשתן הם מאוד נעימים כי הם נושמים על הגוף, אבל החיסרון שלהם הוא שהם יותר מתכווצים ומקמטים. הבדים הסינטטיים לא מתקמטים ועם הטכנולוגיות של היום, חלקם מרגישים כמו בדים טבעיים.